Blogs

Jij wilt van een huis je thuis maken. Misschien heb je je lievelingsplek al gevonden of ga je juist starten met de zoektocht. Hier vind je informatie en inspiratie die je kan helpen bij de zoektocht naar jouw droomwoning. Wij helpen je van de eerste tot de laatste stap om je thuis te creëren.

Wooninspiratie en tips

Wat mag lekker wonen kosten? Sofia en Marcel rekenen alles door.

Dat wonen meer kost dan de maandlast van de hypotheek, wisten ze natuurlijk. Bij het kijken naar een nieuw huis buigen Sofia (38) en Marcel (41) zich over hun héle huishoudboekje. De stijgende energieprijs, onderhoudskosten, verschillende hypotheekvormen: ze willen alles doorrekenen om precies te weten waar ze straks aan toe zijn. Wij vroegen ze naar hun berekeningen.

Lees de hele blog

Besparen op je energierekening? Start met verduurzamen van je huis!

Alles wordt duurder. Dat merken we aan veel dingen om ons heen. De boodschappen in de supermarkt, de benzineprijs die boven de 2 euro per liter komt maar ook de gas- en electraprijzen lopen op. Dit zorgt ervoor dat de energierekening ook steeds duurder wordt. Met de winter in aantocht geven we je graag een paar tips om de energierekening te verlagen en vertellen we je waarom verduurzamen van je woning dan een goed idee is.

Lees de hele blog

Wil jij doorstomen naar je volgende droomhuis?

Jij hebt het allemaal al eens gezien op de huizenmarkt. Je hebt je eerste huis gekocht, je hebt een hypotheek afgesloten en je bent bij de notaris geweest. En jij hebt nu een nieuwe woning gevonden. Voor jou is deze blog: we zetten de belangrijkste punten van hypotheken voor doorstromers op een rijtje en herinneren je waar nodig aan de belangrijkste begrippen die je helpen bij het afsluiten van een hypotheek.

Lees de hele blog

Klaar voor de startershypotheek, afsluiten (bij Robuust)!

Je bent hier omdat je voor het eerst een huis wil gaan kopen, daar heb je een hypotheek voor nodig. Voordat je een hypotheek gaat afsluiten wil je natuurlijk precies weten waar je aan toe bent - het gaat om je (financiële) toekomst. Dat begrijpen we bij Robuust en daarom hebben we deze extra lange blog voor jou geschreven, waarin (bijna) alles staat wat je moet weten over jouw startershypotheek.

Lees de hele blog

Dilemma; eigen geld in je hypotheek stoppen? Dit vinden Hayo en Annieck

Al je eigen geld in je nieuwe hypotheek stoppen óf juist zo min mogelijk? De één vindt het een lastig dilemma, voor de ander is het antwoord direct duidelijk. Zo ook voor Hayo (35) en Annieck (32). Samen kopen ze hun droomhuis. Hayo legt het liefst zo min mogelijk eigen geld in, Annieck twijfelt. Wij zoeken uit wat hun overwegingen zijn.

Lees de hele blog