Blogs

Jij wilt van een huis je thuis maken. Misschien heb je je lievelingsplek al gevonden of ga je juist starten met de zoektocht. Hier vind je informatie en inspiratie die je kan helpen bij de zoektocht naar jouw droomwoning. Wij helpen je van de eerste tot de laatste stap om je thuis te creëren.

Wooninspiratie en tips

Met een gestegen woningwaarde je hypotheekrente verlagen

Door de stijging van huizenprijzen in Nederland is jouw koopwoning hoogstwaarschijnlijk meer waard geworden. Die gestegen woningwaarde kan jou veel voordeel bieden. Bij veel hypotheekverstrekkers kan je in aanmerking komen voor renteverlaging, als je aantoont dat je woning in waarde gestegen is. Maar hoe werkt dit dan precies? We leggen je uit welke mogelijkheden er zijn voor hypotheekrente verlaging bij Robuust.

Lees de hele blog

Bij duurzaam wonen hoort óók een duurzame tuin!

Als we het hebben over duurzaam wonen, denk je waarschijnlijk meteen aan hoe goed je huis geïsoleerd is en of er al zonnepanelen geplaatst zijn. Net zoals je met een duurzame woning een steentje bijdraagt aan een beter milieu, doe je dat met een duurzame tuin ook. Een duurzame tuin heeft bijvoorbeeld impact op de biodiversiteit en de luchtkwaliteit. Dit is belangrijk voor het voortbestaan van onze planeet. Hoe kun jij hier een steentje aan bijdragen?

Lees de hele blog

Overstappen naar een hybride warmtepomp: dit moet je weten

Er worden al jarenlang subsidies verstrekt op de aanschaf en installatie van een warmtepomp. Daarmee kun je namelijk verwarmen op elektriciteit. Toch wordt hier nog niet op grote schaal gebruik van gemaakt en dat heeft vooral te maken met het forse prijskaartje van een warmtepomp. Een hybride warmtepomp kan uitkomst bieden. Dit is een goedkopere oplossing, waarbij de warmtepomp samenwerkt met je cv-ketel. Dit kan je gasverbruik alsnog met 60 procent verlagen.

Lees de hele blog

Makkelijk verduurzamen in elke ruimte in je huis

Wanneer je het hebt over je woning verduurzamen, is het makkelijk om direct te denken aan isoleren, zonnepanelen en HR+++-glas. En hoewel je daarmee ook écht verschil maakt, zowel financieel als voor het milieu, kan zo’n project ook erg groot zijn om mee te beginnen. Gelukkig zijn er ook allerlei manieren om kleinschaliger te beginnen. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet, mét de investering en potentiële besparing in je portemonnee.

Lees de hele blog

Zo werkt de thuisbatterij samen met je zonnepanelen

Je hoeft het nieuws niet op de voet gevolgd te hebben om te weten dat de energieprijzen enorm gestegen zijn. Vanuit duurzaamheidsoogpunt was het al een goed idee om bijvoorbeeld in zonnepanelen te investeren, maar daar komt nu nog een extra reden bij: een flinke financiële prikkel. Het enige nadeel tot nu toe was dat veel gewone zonnesystemen nog niet de mogelijkheid bieden om opgewekte energie ook op te slaan. Een ontwikkeling die daar verandering in zou kunnen brengen, is de thuisbatterij voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

Lees de hele blog

Kan ik mijn hypotheek oversluiten zonder boete te betalen?

Hypotheken die tegen een rente van 4% of 5% zijn afgesloten. Dit was heel normaal. Met de lage rente van nu is het goed te begrijpen dat jij wilt overstappen naar een andere hypotheekverstrekker. Deze kan jou misschien wel een lagere rente bieden waardoor je maandlasten flink kunnen dalen. Wanneer betaal je nu géén vergoeding bij het oversluiten van je hypotheek? Je leest er meer over in deze blog.

Lees de hele blog