Blogs

Jij wilt van een huis je thuis maken. Misschien heb je je lievelingsplek al gevonden of ga je juist starten met de zoektocht. Hier vind je informatie en inspiratie die je kan helpen bij de zoektocht naar jouw droomwoning. Wij helpen je van de eerste tot de laatste stap om je thuis te creëren.

Wooninspiratie en tips

Makkelijk verduurzamen in elke ruimte in je huis

Wanneer je het hebt over je woning verduurzamen, is het makkelijk om direct te denken aan isoleren, zonnepanelen en HR+++-glas. En hoewel je daarmee ook écht verschil maakt, zowel financieel als voor het milieu, kan zo’n project ook erg groot zijn om mee te beginnen. Gelukkig zijn er ook allerlei manieren om kleinschaliger te beginnen. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet, mét de investering en potentiële besparing in je portemonnee.

Lees de hele blog

Zo werkt de thuisbatterij samen met je zonnepanelen

Je hoeft het nieuws niet op de voet gevolgd te hebben om te weten dat de energieprijzen enorm gestegen zijn. Vanuit duurzaamheidsoogpunt was het al een goed idee om bijvoorbeeld in zonnepanelen te investeren, maar daar komt nu nog een extra reden bij: een flinke financiële prikkel. Het enige nadeel tot nu toe was dat veel gewone zonnesystemen nog niet de mogelijkheid bieden om opgewekte energie ook op te slaan. Een ontwikkeling die daar verandering in zou kunnen brengen, is de thuisbatterij voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

Lees de hele blog

Kan ik mijn hypotheek oversluiten zonder boete te betalen?

Hypotheken die tegen een rente van 4% of 5% zijn afgesloten. Dit was heel normaal. Met de lage rente van nu is het goed te begrijpen dat jij wilt overstappen naar een andere hypotheekverstrekker. Deze kan jou misschien wel een lagere rente bieden waardoor je maandlasten flink kunnen dalen. Wanneer betaal je nu géén vergoeding bij het oversluiten van je hypotheek? Je leest er meer over in deze blog.

Lees de hele blog

Aflossingsvrije hypotheek: wat zijn de risico's?

Een aflossingsvrije hypotheek betekent lekker lage maandlasten en niet aflossen. Klopt dat ook echt? Bij een aflossingsvrije hypotheek los je tijdens de looptijd niks af. Je betaalt alleen rente. Daardoor blijft de hoogte van je hypotheek hetzelfde. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal dingen. In deze blog lees je meer over de risico’s van aflossingsvrije hypotheken en de zaken die je in je achterhoofd kunt houden als je een aflossingsvrije hypotheek afsluit of al hebt.

Lees de hele blog

Wat mag lekker wonen kosten? Sofia en Marcel berekenen hun vaste lasten.

Dat wonen meer kost dan de maandlast van de hypotheek, wisten ze natuurlijk. Bij het kijken naar een nieuw huis buigen Sofia (38) en Marcel (41) zich over hun héle huishoudboekje. De stijgende energieprijs, onderhoudskosten, verschillende hypotheekvormen: ze willen alles doorrekenen om precies te weten waar ze straks aan toe zijn. Wij vroegen ze naar hun berekeningen.

Lees de hele blog