Waarom is hypotheekadvies belangrijk?

Huis gekocht? Lucky you! Eerst even vieren en dan begint het grote regelwerk, ook van je hypotheek. Je kunt tegenwoordig van alles online vinden. Je kunt zelfs je hypotheek online afsluiten. Dus misschien vraag je jezelf wel af: waarom is het dan toch slim om (betaald) hypotheekadvies in te winnen bij een adviseur?

Hypotheekadvies inwinnen bij een adviseur is slim, omdat:

1. Je nu de juiste financiële keuzes wilt maken en het fijn is als je hypotheekadvies van een financieel specialist krijgt

Als je een huis koopt, ontkom je niet aan het feit dat je hele financiële plaatje weer eens onder de loep genomen wordt. Vragen als ‘Hoeveel eigen geld wil ik inbrengen, hoeveel heb ik nodig voor de verbouwing? komen al snel voorbij. Maar uiteraard ook: Hoeveel wil ik maandelijks uitgeven aan vaste lasten, hoe regel ik mijn zaken fiscaal zo aantrekkelijk mogelijk en heb ik eigenlijk nog verzekeringen nodig? Het is dan fijn als een financieel specialist even met je meekijkt en goed hypotheekadvies geeft. Zo weet je zeker dat je alles goed geregeld hebt.

2. Je graag een hypotheek wilt die écht bij jou en jouw situatie past

Het klinkt misschien als een reclameslogan, maar uiteindelijk is het wel wat je zoekt: een hypotheek die bij jouw situatie past. Je kunt natuurlijk kiezen om het gehele bedrag te lenen met een 30-jaars rente, en dat is ook prima, maar er is meer mogelijk. Misschien past het je wel beter om een deel voor tien jaar vast te zetten en een deel voor twintig jaar, omdat je over tien jaar een groot bedrag verwacht. Yes please! Of misschien gaan je kids binnen vijf jaar het huis uit en wil je liever nu lagere lasten en na die tijd wat meer. Met andere woorden, wees creatief en kies een constructie die past bij jouw situatie. En hoe fijn is het dan als er iemand met je meekijkt die al veel vaker met dat bijltje heeft gehakt.

3. Je graag de beste deal eruit wilt halen

Ondanks het feit dat het hypotheekadvies al snel op een lineaire of annuïtaire hypotheek uitkomt, zijn er toch verschillen tussen de aanbieders. Denk bijvoorbeeld aan de voorwaarden, zoals tussentijds aflossen of Nationale Hypotheek Garantie. Maar wellicht ook rente-aanbiedingen die ervoor zorgen dat je gunstiger uit bent en dat is altijd mooi meegenomen. Maak gebruik van de kennis van de markt die jouw adviseur heeft. Scheelt je weer heel wat uurtjes op het internet.

4. Je het liefst alles in één keer goed regelt

De aankoop van een nieuw huis is hét moment om ook de juridische zaken weer eens onder de loep te nemen. Denk aan je testament en/of je huwelijkse voorwaarden. Het zijn niet altijd de leukste dingen om over na te denken, maar als je dan toch bezig bent met al het geregel, is het ook wel zo lekker als alles gelijk klaar is. De hypotheekadviseur is uiteraard geen notaris, maar weet wel het nodige om je goede tips mee te geven.

Zo zie je maar, goed hypotheekadvies is goud waard! Kies wel altijd voor een onafhankelijke adviseur en informeer vooraf naar de kosten. Op zoek naar een hypotheekadviseur die niet te ver weg zit? Via de locator vind je alle onafhankelijke, aangesloten adviseurs van Robuust Hypotheken bij jou in de buurt. Easy does it!

Vind jouw adviseur