Rentemiddeling

Verlaag je hypotheekrente

Is de rente die je iedere maand betaalt hoger dan de huidige marktrente? En wil je profiteren van een nieuwe (lagere) rente? Dan kan je via Mijn Robuust heel gemakkelijk een aanvraag doen tot rentemiddeling.

Mijn Robuust

Hoe werkt rentemiddelen?

Bij rentemiddelen berekenen wij het gemiddelde van je huidige rente en de actuele rente. Daarna spreek je met ons een nieuw rentetarief af en een nieuwe rentevaste periode. Omdat je de rentevaste periode van je hypotheek te vroeg openbreekt moet je hiervoor een vergoeding betalen. Die vergoeding kun je uitsmeren over je nieuwe rentevaste periode. Die betaal je in de vorm van een renteopslag en wordt bij je nieuwe rente opgeteld.
actuele rente

Berekenen van het renteverlies

We berekenen het verschil tussen je huidige rente over de rest van je rentevaste periode en je nieuwe, lagere rente. Dat is namelijk ons renteverlies. Omdat je je hypotheek tijdens de aanvraag al aan het terugbetalen bent, houden we er rekening mee dat je schuld telkens lager wordt. Het renteverlies voor ons wordt daarmee namelijk ook lager, en dat hoef jij dus niet extra te betalen.

Bij het berekenen van het renteverlies houden wij ook rekening met 10% die je vergoedingsvrij mag terugbetalen per kalenderjaar. Stel je hebt nog 100.000 euro hypotheek en je hebt dit jaar nog niets terugbetaald, dan wordt er over 90.000 euro berekend wat het renteverlies is.

Uitsmeren van het renteverlies

Het totale renteverlies smeren we uit over de nieuwe rentevaste periode. Je nieuwe rente bestaat uit een gedeelte van het berekende renteverlies. Zo blijft het behapbaar en overzichtelijk voor je. Nog een belangrijk voordeel: zo komt ook het aan Robuust verschuldigde renteverlies nog steeds in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek.

Kosten rentemiddelen

Wanneer je een aanvraag doet voor rentemiddelen, dan rekenen wij de kosten hiervan voor je uit via Mijn Robuust. Alleen wanneer je uiteindelijk voor de nieuwe rente en rentevaste periode kiest, betaal je administratiekosten van 250 euro.

Vind jouw adviseur