Expats

Een Robuust hypotheek voor expats

Je bent net in Nederland gaan werken en je wil als expat graag een huis in Nederland kopen. Je vraagt je vast af wat je kunt lenen en of je als expat een hypotheek kan afsluiten. Bij Robuust is het verkrijgen van een hypotheek als expat geen probleem.

Hypotheek berekenen

Hypotheek voor expats

Robuust Hypotheken is een product dat tijdens de looptijd aansluit bij jouw veranderende woonwensen. Woon jij voor je werk tijdelijk in Nederland? Bij Robuust kan jij als expat, kenniswerker of zonder Nederlandse nationaliteit een hypotheek afsluiten.

Robuust hypotheek voor expats

 • Onafhankelijk adviseur

  Wij vinden het belangrijk dat consumenten goed advies krijgen. Een Robuust hypotheek kan je alleen afsluiten via een onafhankelijk hypotheekadviseur.
 • Aegon en Robuust

  Voor het beschikbaar stellen van het geld voor jouw hypotheek werkt Robuust Hypotheken samen met Aegon. Aegon is een betrouwbare partij die al jaren actief is in het verstrekken van hypotheekleningen.
 • Ondernemende expats

  Heb je een eigen onderneming en wil je een hypotheek afsluiten? Bij Robuust kan dat in veel gevallen tot 90% van de marktwaarde van je woning.

Vind je adviseur


EU-nationaliteit

Heb je de nationaliteit van een lidstaat van de Europese Unie of van IJsland, Noorwegen, Liechtenstein of Zwitserland? Dan hoef je geen verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd te laten zien. Je kan dan in principe gewoon een Robuust hypotheek aanvragen onder de reguliere voorwaarden, zolang je inkomen uit loondienst krijgt. Je kan als expat maximaal 100% van de marktwaarde van je woning lenen en 106% als je je huis ook gelijk wil verduurzamen.

Download algemene voorwaarden

Geen EU-nationaliteit?

Heb je een andere nationaliteit dan hierboven genoemd of heb je een tijdelijke verblijfsvergunning? Dan heb je voor het aanvragen van een hypotheek een vreemdelingendocument nodig dat afgegeven is door de Immigratie en Naturalisatiedienst of in het paspoort aangebrachte sticker dat sprake is van:

 • Een verblijfvergunning in Nederland voor onbepaalde tijd
 • Een EU-verblijfsvergunning voor langdurig ingezetenen
 • Een document ‘Duurzaam verblijf in de Unie’
 • Een verblijfsvergunning in Nederland voor een verblijfdoel dat niet tijdelijk is in de zin van artikel 3.5 van het Vreemdelingenbesluit

30% regeling onbelast inkomen

Heb je recht op de zogenaamde 30%-regeling en betaal je geen loonbelasting over 30% van je inkomen? Dan nemen wij dat inkomen mee bij het berekenen van de hoogte van jouw hypotheek. Er vindt hierbij geen verhoging plaats van het reguliere bruto-inkomen. Met andere woorden: het fiscale voordeel mag niet ‘gebruteerd’ worden en bovenop jouw bruto jaarinkomen worden geteld.

Veelgestelde vragen

 • Hoe vraag ik een Robuust Hypotheek aan?

  Je vraagt een Robuust Hypotheek aan via een onafhankelijk adviseur die Robuust Hypotheken aanbiedt. Robuust Hypotheken geeft zelf geen hypotheekadvies.

   

  Vind een onafhankelijke adviseur bij jou in de buurt.

 • Geeft Robuust Hypotheken ook hypotheekadvies?

  Nee, Robuust Hypotheken geeft geen hypotheekadvies. Robuust Hypotheken werkt samen met onafhankelijke adviseurs door heel Nederland.

   

  Vind een onafhankelijke adviseur bij jou in de buurt.

 • Hoe krijg ik toegang tot Mijn Robuust

  Nadat je hypotheek is gepasseerd, ontvang je een welkomstbrief met jouw registratiecode per post. Je ontvangt deze binnen enkele werkdagen nadat wij van de notaris een kopie van de getekende hypotheekakte hebben ontvangen.

  Heb je deze registratiecode niet ontvangen? Vraag dan hier de registratiecode aan via de knop ‘Registreren‘. Binnen enkele werkdagen ontvang je de registratiecode per post.

 • Moet ik een vergoeding betalen als ik mijn lening terugbetaal?

  Of je een vergoeding moet betalen hangt af van:

  • De huidige hypotheekrentes en de rente die jij nu betaalt voor je lening.
  • De reden van terugbetalen.

  Je kunt vergoedingsvrij terugbetalen met eigen geld. Wil je weten of je een vergoeding moet betalen en hoe hoog die vergoeding is? Vraag dan een voorlopige aflosnota aan. Dit is een vrijblijvende berekening die je een schatting geeft van de hoogte van de vergoeding op het moment dat je het aanvraagt. Vraag de voorlopige aflosnota eenvoudig aan via Mijn Robuust. In de meeste gevallen heb je binnen een kwartier je voorlopige aflosnota in je berichtenbox.

Bekijk alle 'Veelgestelde vragen'