Calcasa Desktop Taxatie

De waarde van je woning bepalen

Wil je een Robuust hypotheek afsluiten, overstappen naar Robuust of je hypotheek (onderhands) verhogen? Of heb je al een Robuust hypotheek en wil je je risicoklasse aanpassen omdat de waarde van je woning gestegen is? Dan heb je een taxatierapport nodig. Leen je bij Robuust tot en met 90% van de waarde van je huis? Dan mag je ook de Desktop Taxatie aanleveren. Wat dat is en hoe je eraan komt, leggen we graag aan je uit.

calcasa desktop taxatie

Wat is de Desktop Taxatie?

De Desktop Taxatie is een taxatie van je woning op afstand. De taxatie wordt uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur zonder de woning fysiek te bezoeken. Deze taxatie is goedkoper dan een normaal taxatierapport. Je vraagt de Desktop Taxatie online aan en binnen vier werkuren ontvang je het taxatierapport via e-mail. Dat scheelt tijd en geld!

Voorwaarden

 • T/m 90%

  Je kan gebruikmaken van de Desktop Taxatie als de hypotheek maximaal 90% van de waarde van je huis is.
 • Betrouwbaarheid score

  Het Calcasa-rapport moet altijd een betrouwbaarheid score hebben van 5 of hoger.
 • Geen erfpacht

  Woningen met erfpacht kunnen geen gebruikmaken van de desktop taxatie.

Desktop Taxatie voor lagere risicoklasse

Is tijdens de looptijd van je hypotheek de waarde van je woning gestegen? Dan kunnen wij misschien de risicoklasse van je lening aanpassen. Je krijgt hierdoor misschien ook een lagere rente. Leen je tot en met 90% van de waarde van je huis? Dan mag je naast een Calcasa Desktop Taxatie ook een WOZ-waarde aanleveren. De WOZ-waarde is de waarde van je huis.

Let op

Het taxatierapport, de Desktop Taxatie van Calcasa of de WOZ-waarde kan je pas vlak voor de einddatum van je rentevaste periode naar ons sturen. De aanpassing gaat pas in op de begindatum van je nieuwe rentevaste periode.
Meer over risicoklasse aanpassing

Betrouwbaarheid lager dan 5

Het is voordat je een Desktop Taxatie van Calcasa aanvraagt niet mogelijk om een inschatting te maken of de betrouwbaarheid van de taxatie 5 of hoger is. Geeft het rapport een betrouwbaarheid aan die lager is dan 5? Dan is het niet mogelijk de Desktop Taxatie voor je Robuust hypotheek te gebruiken. Je heb dan toch een taxatierapport of WOZ-waarde nodig. De kosten van de taxatie zijn voor jouw rekening.

Veelgestelde vragen

 • Hoe vraag ik De Calcasa Desktop Taxatie aan?

  De Calcasa Desktop Taxatie vraag je aan op de website van Calcasa. Vul het online formulier naar waarheid in. Je krijgt het rapport dan per mail binnen.

 • Wat kost de Calcasa Desktop Taxatie?

  De Calcasa Desktop Taxatie kost €95 (peildatum: 1 juli 2023).

Bekijk alle 'Veelgestelde vragen'