Rentemiddelen. Flexibiliteit in je vaste rente

Direct via je eigen portal zien wat je mogelijkheden zijn en een aanvraag doen

Is de rente op je vaste hypotheek hoger dan de huidige marktrente? Dan wil je misschien je rente omzetten naar een lagere rente. Via Mijn Robuust kun je heel gemakkelijk een aanvraag doen tot middeling. 

Stel je hebt een hypotheek met een vaste rente voor een vaste periode. Tijdens die periode komt de marktrente onder de huidige rente op jouw lening. De marktrente is wat je zou betalen wanneer je nu een nieuwe hypotheek afsluit. In dat geval kan je er bij Robuust voor kiezen om je rente te laten middelen.

10% van de hoofdsom af!

Voor het middelen van de rente trekken we eerst 10% van de hoofdsom van je hypotheek af, zonder dat je daar iets over hoeft te betalen. Dat is ook het standaardbedrag dat je bij Robuust ieder kalenderjaar zonder vergoeding mag terugbetalen. Dat scheelt alvast in je kosten.

Berekenen van het renteverlies

We berekenen het verschil tussen je huidige rente over de rest van je rentevastperiode en je nieuwe, lagere rente. Dat is namelijk ons renteverlies. Omdat je je hypotheek tijdens de aanvraag al aan het aflossen bent, houden we er rekening mee dat je schuld telkens lager wordt. Het renteverlies voor ons wordt daarmee namelijk ook lager, en dat hoef jij dus niet extra te betalen.

 

 

 

Uitsmeren van het renteverlies

Het totale renteverlies smeren we uit over de nieuw bepaalde rentevastperiode. Je nieuwe rente bestaat uit een gedeelte van het berekende renteverlies. Zo blijft het behapbaar en overzichtelijk voor je. Nog een belangrijk voordeel: zo komt ook het aan Robuust verschuldigde renteverlies nog steeds in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek.

 

 

Wil je meer weten over onze gunstige middelingsregelingen?

Nieuwe rente = nieuwe rentevastperiode

Bij Robuust spreken we altijd met jou een nieuwe rentevastperiode af. Je zit dus niet vast aan de looptijd van je huidige rentevastperiode. Je smeert dus het verschil in oude rente en nieuwe rente uit over je nieuwe looptijd.

Aanvragen staat vrij

Wanneer je een aanvraag doet tot rentemiddelen, dan zullen wij de kosten hiervan voor je uitrekenen via de portal. Alleen wanneer je hier daadwerkelijk voor kiest, betaal je administratiekosten van 250 euro.

Aanvraag doen tot middelen?

Ga naar Mijn Robuust