Dilemma: een verbouwing financieren? Aylin en Maurice twijfelen.

Groen, kindvriendelijk en op steenworp afstand van hartje Rotterdam. Dát is de wijk Park Zestienhoven in een notendop. Aylin (38) en Maurice (41) wonen er met hun dochters Sena en Seliz. Geweldig vinden ze het. Behalve de inrichting van hun huis en tuin. Hoe kunnen ze hun verbouwing financieren? We vragen het ze.

Jullie wonen op een prachtige plek aan het water. Hoe kwamen jullie hier terecht?

Aylin: “We wonen hier sinds 1.5 jaar en zijn de tweede bewoners. Eigenlijk hadden we in een dorp verderop een nieuwbouwhuis gekocht. Maar die bouw liep vertraging op. Dat wilden we niet. Daarom zagen we van de koop af.”

Maurice: “Van vrienden en collega’s hoorden we goede verhalen over Park Zestienhoven. En dus bezichtigden we hier verschillende huizen. Maar ja… het aanbod was beperkt en er werd flink overboden. Tot dit huis.”

Maar het is nog niet helemaal naar jullie zin?

Allebei in koor: “Haha, nee!”

Maurice: “De inrichting willen we helemaal anders. Daarmee bedoelen we niet het meubilair, maar het onroerend goed.”

Aylin: “Zo willen we onze tuin aanpakken, nieuwe vloeren, de eerste verdieping praktischer indelen en de zolder verbouwen.”

En dat kost geld…

Aylin: “Zeker. Toen we het huis kochten, zat een grote verbouwing er niet direct in. Ondertussen in onze situatie veranderd.”

Maurice: “Zo zetten we een stap in onze carrière, spaarden we en losten we onze hypotheek voor een deel af waardoor we een bouwdepot kunnen afsluiten. Bovendien zit er door de stijgende huizenprijzen flink wat overwaarde op ons huis.”

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om een verbouwing te financieren?

Aylin: “Klopt. Fijn én best lastig. Want we willen een slimme keuze maken. Zo willen we voldoende spaargeld achter de hand houden voor onverwachte uitgaven en onze kinderen een goede toekomst bieden. Zoals een studie en een prettige uitgangspositie op de woningmarkt.”

Maurice: “Na wat wikken en wegen kiezen we ervoor om de verbouwing met eigen geld te betalen en dus geen bouwdepot aan te vragen. Op die manier hopen we met de overwaarde van ons huis een appartement te kopen. Als dat lukt, verhuren we het. Dat is een mooie extra inkomstenbron. Bovendien kunnen we het verkopen als de kinderen uit huis gaan, zodat er tegen die tijd geld vrijkomt voor hun studie of eerste koophuis.”

En wat staat er als eerste op het programma voor de verbouwing?

Maurice: “We beginnen met de tuin. Vanavond komt een architect langs.”

Aylin: “En hopelijk vinden we op korte termijn een interieurontwerpster met wie het klikt. Dan kunnen we ook de binnenkant van het huis aanpakken.”

Wil je weten hoe jij jouw verbouwing kan financieren? Lees er dan meer over op de pagina over het bouwdepot of neem contact op met een adviseur bij jou in de buurt.

Disclaimer: dit zijn de ervaringen en overwegingen van echte klanten. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden en het kan niet als objectieve inhoud of advies worden gezien.