Je huis verduurzamen met Robuust

Extra budget bij je Robuust hypotheek voor verduurzaming. Nu een lage energierekening, later een leefbare wereld. Sterk geregeld voor nu en later.

Wil je geld besparen op je energierekening? Minder CO2 uitstoten? Of gewoon comfortabeler wonen? Start dan met het verduurzamen van je huis samen met Robuust. Zo woon je lekker in je comfortabele huis, nu en later.

Je huis verduurzamen met je hypotheek

Of je nu je hypotheek oversluit of een nieuwe hypotheek nodig hebt omdat je je eerste huis koopt of gaat verhuizen. Bij Robuust willen we dat je lekker in je huis woont, nu en later. Want ook over 10 jaar wil jij je geen zorgen maken over hoge energiekosten of een huis dat tocht. Dit betekent dat wij je graag helpen bij het verduurzamen van jouw woning en je helpen bij het verbeteren van het energielabel. Zo draag je ook gelijk bij aan het tegengaan van klimaatverandering!

Bij Robuust regel je bij het afsluiten van je hypotheek makkelijk extra geld voor het verduurzamen van je woning als je daar niet genoeg eigen geld voor hebt. Vraag bij je adviseur naar de mogelijkheden.

Hoe werkt een extra budget voor verduurzaming?

Verdien je (samen) meer dan 33.000 euro? Dan mag je bijna altijd 9.000 euro extra hypotheek afsluiten voor energiebesparende maatregelen. We noemen dit het energiebespaarbudget. Welke maatregelen je allemaal kunt nemen met dit budget vind je hier. Of lees onze blog over wat je allemaal met 9.000 euro extra hypotheek kan verduurzamen in je huis en hoeveel dat je per maand kost. Je hoeft bij het afsluiten van je hypotheek nog niet precies te weten welke energiebesparende maatregelen je wilt of wat dat precies kost.

  • Die 9.000 euro blijft maximaal 15 maanden voor je klaarstaan in een bouwdepot. Je hebt 15 maanden de tijd om te bedenken welke maatregelen je wilt nemen. Gebruik je het geld niet? Dan lossen we het na die 15 maanden af op de hypotheek.
  • Heb je meer dan 9.000 euro nodig voor verduurzamingsmaatregelen? Dan moet je al het geld dat je bovenop die 9.000 euro leent op basis van je inkomen kunnen betalen. Je mag nooit meer dan 106% van de marktwaarde van je woning lenen voor verduurzamingsmaatregelen.

Wat kosten mijn verduurzamingsmaatregelen?

Wil je weten welke energiebesparende maatregelen je nog kunt doen in je (nieuwe) woning? De tool Verbeter Je Huis van Milieu Centraal geeft je advies op maat op basis van je woningtype, gezinsgrootte en welke verduurzamende maatregelen al in de woning aanwezig zijn. Je ontdekt welke investeringen het meest opleveren tegen welke kosten, en je ziet meteen of je in aanmerking komt voor subsidies. 

Doe de verbetercheck

Waarom kiezen voor extra verduurzamingsbudget bij het afsluiten van je hypotheek?

  1. Je hebt niet genoeg eigen geld of je wilt geen eigen geld uitgeven om je huis te verduurzamen.
  2. Het verduurzamingsbudget staat 15 maanden in een bouwdepot. Je regelt dus nu het budget en hebt tijd om rustig na te denken over welke maatregelen jouw huis nodig heeft.
  3. Voorkom extra notariskosten als je je huis later alsnog wilt verduurzamen.

Robuust x Lekker Leven Met Minder

Adine van Lekker Leven Met Minder werd in 2010 'wakker' met een hypotheek van ruim 400.000 euro tegen een rente van 6%. Ze loste razendsnel ongeveer 70.000 euro af, minimaliseerde stevig en ze ging bewust kleiner wonen. Op haar platform lekkerlevenmetminder.nl deelt ze haar verhaal en geleerde lessen. Haar motto? Een gezonde relatie met geld creëren, zodat je volop vanuit overvloed kunt leven. Ze koos voor een samenwerking met Robuust omdat ze verduurzaming van je huis en flexibele hypotheekvoorwaarden die rekening houden met jouw toekomst belangrijk vindt. Na het lezen van de blogs van Adine heb jij handvatten om op jouw manier een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld, terwijl je er zelf op het gebied van geld- en energiebesparing ook nog wat mee opschiet!