Energiebesparende voorzieningen

Rek je hypotheek op tot 106% en verduurzaam je woning

Ben jij van plan om je huis energieneutraler te maken?

Goed idee! Niet alleen voor de toekomst van Nederland, ook voor de financiering van je huis. Als jij je huis groener gaat verbouwen, biedt Robuust jou een aantrekkelijke regeling aan.

De normale regeling

Een hypotheek kan je afsluiten over de huidige waarde van je woning. Wanneer je je huis wil gaan verbouwen, kun je een hypotheek afsluiten over de meerwaarde van je huis na verbouwing. Ook al wordt je huis een plaatje na die nieuwe keuken of badkamer, de kosten vallen soms hoger uit dan de waardestijging. Deze extra kosten moet je dus zelf betalen.

De EBV-regeling

Hier is één uitzondering op. Als je kiest voor energiebesparende voorzieningen (EBV), dan geldt een andere, versimpelde regeling. Als je besluit je stulpje te verduurzamen, kun je een hypotheek afsluiten tot maximaal 106% van de huidige waarde. Je kan dan vaak een hoger bedrag lenen.

Wat kun je aanpassen in je huis om energie te besparen?

Waarschijnlijk is het meer dan je denkt. Je kan kiezen voor zonnepanelen, of je huis verwarmen met een warmtepomp. Is dat iets te ingrijpend, maar maak je nog wel steeds gebruik van een oud beestje om je warmte op te wekken? Kijk dan of je de warmte op een betere manier binnen kunt houden door bijvoorbeeld de isolatie te verbeteren.

Kijk ook naar je verbruik. Kun je daar nog winst behalen door te zorgen dat je niet onnodig energie verkwist?

Maar hoe zuinig je je energie ook opwekt, het heeft weinig zin als je het vervolgens verspeeld natuurlijk. Dus denk ook aan hoe je het verbruik kan verlagen. Als je een tochtig huis hebt bijvoorbeeld, kies dan voor het isoleren van je gevel, dak, leidingen of vloer. Of vervang je glazen voor dubbel of HR++glas, of energiezuinige kozijnen en deuren.

Benieuwd wat jij kan doen? Doe de test op verbeteruwhuis.nl en kom erachter welke maatregelen het meest efficiënt zijn in jouw huis!