Waarom een Robuust Hypotheek?

Sterk geregeld voor nu en later

Robuust is de hypotheek die past in jouw leven. Kijk verder dan de lage rente. Kijk samen met ons naar de toekomst. Bij Robuust willen we dat je je fijn voelt in je huis. Daar hoort een hypotheek bij met goede voorwaarden. Waarom kies jij voor een Robuust Hypotheek? 

1. Regel al je hypotheekzaken digitaal

Robuust wil dat je je hypotheek begrijpt. Dat je je hypotheek kunt inzien wanneer jij dat wil. Dat je weet wat je mogelijkheden zijn, wat je kan veranderen en wat de kosten zijn. Met jouw eigen portal heb je altijd inzage in je hypotheek:

  • Je bouwdepot inzien, je bonnen indienen en je verbouwplan wijzigen
  • Je hypotheekgegevens inzien en aflossingen aanvragen
  • Direct de annuïtaire of lineaire rentes inzien voor hypotheekrenteaftrek
  • Rentemiddeling, renteafkoop en pro-formanota aanvragen en inzien 

Ga naar Mijn Robuust

2. 100% vergoedingsvrij terugbetalen met eigen geld

Een extraatje dit jaar? Erfenis? Gespaard? En wil je je hypotheek hiermee extra terugbetalen, of zelfs volledig inlossen? Dat mag je bij Robuust zelf bepalen. Bij ons kun je met eigen geld je hypotheek terugbetalen zoveel je wilt, zonder dat je een vergoeding hoeft te betalen. Wil je je hypotheek extra terugbetalen met geld dat niet van jou is? Dat mag tot maar liefst 10% van de oorspronkelijke hoofdsom per kalenderjaar. Leven zoals jij wilt, en extra terugbetalen wanneer jij dat bepaalt. Lees meer

3. Automatische renteaanpassing bij terugbetalen

Bij Robuust passen we jouw risicoklasse automatisch aan wanneer je voldoende hebt terugbetaald. Zo wordt je hypotheekrente tijdens de looptijd verlaagd, zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. Ook wanneer je huis meer waard is geworden, kan je bij ons een lagere risicoklasse aanvragen. Robuust heeft maar liefst 10 risicoklassen. Daardoor kom je sneller in een lagere risicoklasse terecht! 

4. Verhuis je rente mee

Verkoop je de woning? En wil je een andere woning kopen? Dan kun je de rente en de restant looptijd van je rentevastperiode die je op dat moment hebt, meenemen naar je nieuwe woning. Dit heet de meeneemregeling. Soms kan dit best voordelig voor je uitpakken wanneer je gaat verhuizen.

5. Een hypotheek voor startende zelfstandig ondernemers

Bij Robuust komen startende ondernemers in aanmerking voor een hypotheek. Wanneer je minder dan drie jaar onderneemt, maar wel al minstens twaalf maanden onderneemt en daarover cijfers kan aanleveren, dan kun je in aanmerking komen voor een hypotheek bij Robuust op basis van je verwachte inkomen. Ben je al langer dan drie jaar bezig? Dan toetsen we jouw inkomen op basis van de afgelopen drie kalenderjaren, waarin je laatste jaar het zwaarst meetelt. Ondernemers kunnen tot maximaal 90% van hun inkomen laten meetellen voor een hypotheekaanvraag. Bepaalde vrije beroepen kunnen vaak zelfs hun volledige inkomen laten meetellen.

6. Overbruggingshypotheek bij verkochte en niet-verkochte woning

Je nieuwe woning, je hebt hem eindelijk gevonden. Er is alleen één probleem: je hebt de overwaarde van je oude woning nog niet ontvangen. En die heb je wel nodig voor de aankoop van je nieuwe woning. In dat geval kan Robuust je helpen. We bieden een flexibele overbruggingshypotheek. Bij Robuust kan je een overbruggingshypotheek afsluiten als je oude huis is verkocht of nog niet is verkocht. 

7. Je huis verduurzamen met energiebesparende voorzieningen

Ben jij van plan om je huis energieneutraler te maken? Goed idee! Niet alleen voor de toekomst van Nederland, ook voor de financiering van je huis. Als jij je huis wil verduurzamen, kan je bij Robuust een hypotheek afsluiten tot maximaal 106% van de huidige waarde van de woning. Je kunt dan vaak een hoger bedrag lenen. 

8. Mogelijkheden voor uitzendkrachten en flexwerkers

Je bent flexwerker, uitzendkracht of gedetacheerd en timmert aardig aan de weg. Je wilt daar graag je leefsituatie op aanpassen en dus je eerste huis kopen, of verhuizen naar een ander koophuis. Ook wanneer je geen vast contract hebt, kun je bij Robuust een hypotheek krijgen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarvoor heb je een perspectiefverklaring nodig.

9. Lange geldigheid offerte

De hypotheekofferte van Robuust is voor bestaande bouw 6 maanden geldig. Voor nieuwbouw zelfs 12 maanden! Annuleringskosten? Daar doen we niet aan!


Onze funder Aegon

Robuust Hypotheken is een hypotheekverstrekker voor de Nederlandse hypotheekmarkt. Initiatiefnemer is Blauwtrust groep (Quion, De Hypotheker, DMPM en Conneqt Mortgage Distribution). DMPM is als portefeuillemanager verantwoordelijk voor de regie en uitvoering van Robuust Hypotheken.

Voor het beschikbaar stellen van het geld voor je hypotheek werkt Robuust Hypotheken samen met Aegon, een betrouwbare partij die al jaren actief is in het verstrekken van hypotheekleningen.

Robuust vindt het belangrijk dat consumenten goed advies krijgen. De Robuust Hypotheek kan dus niet zonder advies afgesloten worden.