De Robuust Hypotheek bij overlijden

Wat als er iemand wegvalt?

Je hoofd staat niet naar de vaste lasten. Dat begrijpen we. Daarom denken we graag met je mee bij een overlijdensgeval. Neem contact op met ons, door jouzelf, iemand anders of je adviseur.

Je kunt hieronder lezen welke documenten wij van je vragen en welke regels er gelden. Wanneer er onduidelijkheden zijn, staan we je graag te woord.

Contact met Robuust.

Wat te doen bij een overlijdensgeval

Bij een overlijdensgeval moet je ons ‘Formulier bij Overlijden’ invullen. Deze lever je in, samen met een kopie van de overlijdensakte. Dit is een akte van de burgerlijke stand.

 

Wat is er nog meer nodig?

Wij bekijken het formulier en nemen contact op welke stukken er nog meer nodig zijn. Soms is een akte van erfrecht nodig. Bijvoorbeeld wanneer een testament aanwezig is. Of wanneer er maar één hoofdelijk schuldenaar is of wanneer je niet getrouwd bent in gemeenschap van goederen. Als de akte van erfrecht niet nodig is, dan vragen we je een uittreksel van het centraal testamentenregister. Dat uittreksel is kosteloos.  

Heb je een overlijdensrisicoverzekering?

Wanneer je een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten, dan is er een zogenaamde ‘verpande polis’ aanwezig. Wij schrijven de desbetreffende verzekeraar voor je aan. De uitkering van de polis zal op de hoofdsom in mindering worden gebracht. Daar hoef jij je geen zorgen over te maken.

En daarna?

Wat wil je doen? Wil je de hypotheek zelf dragen, overnemen of het huis verkopen? Ga daarover in gesprek met je hypotheekadviseur. De adviseur geeft je een helder en objectief advies over het te nemen besluiten.

Alleen verder met de hypotheek

Wanneer je samen met de overledene op de hypotheek staat ingeschreven, kun je ervoor kiezen de hypotheek alleen verder voort te zetten. Wij doen dan een inkomenstoets op je inkomen, maar dat is alleen om jou te informeren. Je mag ook wanneer deze toets negatief is, je hypotheek alleen voortzetten.

Een nieuwe naam op de hypotheek

Wanneer iemand anders het huis wil overnemen, bijvoorbeeld erfgenamen, dan moet eerst de Robuust Hypotheek worden afgelost. Bij Robuust kun je uit eigen middelen tot 100 procent vergoedingsvrij aflossen. Je kunt niet de hypotheek oversluiten naar een nieuwe naam.

Het huis verkopen

Wil je de woning verkopen? Dan willen we graag een verklaring van de verkopende makelaar met de verwachte verkoopprijs en verkooptermijn.