De Robuust Hypotheek bij overlijden

Wat als er iemand wegvalt?

Bij een overlijden staat je hoofd niet naar de vaste lasten. Dat begrijpen we. Toch moet je een hoop zaken regelen als nabestaande. Daarom denken we graag met je mee bij een overlijdensgeval. Neem contact op met ons, door jouzelf, iemand anders of je adviseur. Je kunt hieronder lezen welke documenten wij van je vragen en welke regels er gelden. Wanneer er onduidelijkheden zijn, staan we je graag te woord.

Contact met Robuust.

Wat te doen bij een overlijdensgeval

Bij een overlijdensgeval moet je ons ‘Formulier bij Overlijden’ invullen. Deze lever je in, samen met een kopie van de overlijdensakte. Dit is een akte van de burgerlijke stand.

Wat is er nog meer nodig?

Wij bekijken het formulier en nemen contact op welke documenten er nog meer nodig zijn. Soms is een verklaring van erfrecht nodig. Bijvoorbeeld wanneer een testament aanwezig is. Of wanneer er maar één hoofdelijk schuldenaar is of wanneer je niet getrouwd bent in gemeenschap van goederen. Als de verklaring van erfrecht niet nodig is, dan vragen we je een uittreksel van het centraal testamentenregister. Dat uittreksel is kosteloos.

Heb je een overlijdensrisicoverzekering?

Heb je een overlijdensrisicoverzekering afgesloten én is deze verpand aan de hypotheek? Wij nemen dan contact op met de desbetreffende verzekeraar. De uitkering van de polis zal op de hoofdsom in mindering worden gebracht. Daar hoef jij je geen zorgen over te maken.

Is de overlijdensrisicoverzekering niet verpand? Dan nemen wij géén contact op met de verzekeraar. Dit moet je zelf doen. Je bent niet verplicht om de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering af te lossen op de hypotheek. Wil je weten wat een juiste keuze is? Neem dan contact op met je hypotheekadviseur. Deze geeft je een helder en objectief advies over het te nemen besluit.

En daarna?

Wat wil je doen? Wil je de hypotheek zelf dragen, overnemen of het huis verkopen? Ga daarover in gesprek met je hypotheekadviseur. De adviseur geeft je een helder en objectief advies over het te nemen besluiten.

Alleen verder met de hypotheek

Wanneer je samen met de overledene op de hypotheek staat ingeschreven, kun je ervoor kiezen de hypotheek alleen verder voort te zetten. Wij doen dan een inkomenstoets op je inkomen, maar dat is alleen om jou te informeren. Je mag ook wanneer deze toets negatief is, je hypotheek alleen voortzetten.

Een nieuwe naam op de hypotheek

Wanneer iemand anders het huis wil overnemen, bijvoorbeeld erfgenamen, dan moet eerst de Robuust Hypotheek worden afgelost. Bij Robuust kun je uit eigen middelen tot 100 procent vergoedingsvrij terugbetalen. Je kunt niet de hypotheek oversluiten naar een nieuwe naam.

Het huis verkopen

Wil je de woning verkopen? Dan willen we graag een verklaring van de verkopende makelaar met de verwachte verkoopprijs en verkooptermijn.