Betalingsproblemen bij de aflossing van je hypotheek?

Laten we samen kijken wat er mis gaat

Je hebt je hypotheek afgesloten op een verwachting. De verwachting dat jij en je partner bij elkaar blijven, je inkomen hetzelfde blijft of groeit, je geen dubbele woonlasten krijgt. En de verwachting is niet uitgekomen. Je raakt in de knel, of je bent bang in de knel te raken.

Verwacht: zwaar weer

Je betaalt je hypotheeklasten nu nog wel, maar je bent bang dat je daar binnenkort niet meer aan kan voldoen. Hoe moeilijk het ook is om toe te geven, toch willen we je op het hart drukken met ons contact op te nemen. Samen kunnen we de situatie bekijken en de mogelijkheden. Hoe eerder je contact opneemt, hoe meer mogelijkheden er nog over zijn.

Betalingsproblemen? Neem direct contact op

Wanneer je betalingsproblemen hebt, dan kom je vroeg of laat bij onze afdeling bijzonder beheer terecht. We raden je aan om zelf contact met ons op te nemen zodat we zo spoedig mogelijk op de hoogte zijn. Wij weten, iedereen is anders, iedere uitgestelde betaling heeft een ander verhaal. Daarom willen we graag eerst jouw verhaal horen. Samen zoeken we naar een oplossing die past bij jouw situatie.

Neem van maandag t/m vrijdag contact op met de afdeling bijzonder beheer via 010 - 242 1591 of stuur een e-mail naar bijzonderbeheer@robuusthypotheken.nl. Wij zijn bereikbaar tussen 8:30 en 17:30 uur.

Grip op je situatie

Je denkt dat jouw situatie code rood geeft. Maar is dat wel zo? Weet je wel precies wat je inkomsten en uitgaven zijn? Zorg dat je je geldzaken goed op orde hebt.

  • Maak een helder administratiesysteem met voldoende herinneringen en bouw hier een routine in
  • Maak een kasboek aan met daarin een helder overzicht van je inkomsten, variabele kosten en vaste lasten
  • Zorg dat je vaste lasten automatisch worden geïncasseerd
  • Onderzoek je kosten. Bekijk hoe je kan besparen op variabele uitgaven, zoals boodschappen, reiskosten en uitgaan
  • Kijk kritisch naar je vaste lasten, zoals je telefoonrekening, je energiekosten en je zorgverzekeraar

Misschien kun je met deze tips de storm afwenden. En anders is het overzicht en jouw plannen daarin waardevol in het gesprek met onze afdeling bijzonder beheer.

Via het Stappenplan van Nibud krijg je inzicht in je financiële situatie en leer je hoe je hier naar kan handelen.