Hypotheek met perspectiefverklaring bij Robuust

Tijdelijk werk, een huis voor altijd

Je bent flexwerker, uitzendkracht of gedetacheerd en timmert aardig aan de weg. Je wilt daar graag je leefsituatie op aanpassen en dus een huis kopen, of verhuizen naar een ander koophuis. Ook wanneer je geen vast contract hebt, kan je bij Robuust een hypotheek krijgen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarvoor heb je een perspectiefverklaring nodig.

Wat is een perspectiefverklaring?

Een perspectiefverklaring is in het leven geroepen voor mensen die werken via een uitzendbureau en dus geen vast contract hebben. Mensen die langer dan een jaar werken onder flexibel contract, kunnen bij hun uitzendbureau een perspectiefverklaring aanvragen. Met deze verklaring kun je bij Robuust in aanmerking komen voor een hypotheek met NHG.

Wat is het verschil tussen een perspectiefverklaring en werkgeversverklaring?

Een perspectiefverklaring kijkt naar meer zaken dan je huidige salaris, zoals bij een werkgevers- of intentieverklaring het geval is. Ook je opleiding, ervaring, functie en de vooruitzichten in de arbeidsmarkt worden onder de loep genomen. Wanneer deze lichten op groen staan, dan telt je inkomen uit tijdelijk contract mee als een vast dienstverband.

Voorwaarden voor een perspectiefverklaring

  • Het uitzendbureau moet gecertificeerd zijn door de Stichting Perspectiefverklaring. Check hiervoor het register.
  • Je hebt minstens een jaar beoordeelde werkervaring
  • Je werkt minstens een jaar bij hetzelfde uitzendbureau
  • De arbeidsmarkt wordt positief beoordeeld
  • De uitzendorganisatie verwacht dat je je huidige inkomen zal behouden 

Je vraagt een perspectiefverklaring aan bij jouw uitzendbureau. De verklaring is zes maanden geldig. Wanneer jouw perspectiefverklaring geldig is, kun je via je hypotheekadviseur een hypotheek aanvragen bij Robuust.

Perspectiefverklaring en Nationale Hypotheekgarantie

Een geldige perspectiefverklaring wordt bij Robuust alleen geaccepteerd voor een hypotheek met NHG. Wanneer dat het geval is, geldt 100% van je inkomen voor de berekening van je hypotheek. Let wel op dat je perspectiefverklaring niet ouder is dan zes maanden en is afgegeven door een uitzendbureau dat is aangesloten bij de Stichting Perspectiefverklaring.

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn?