Calcasa waarderapport

De waarde van je woning bepalen zonder taxatie

Wil je overstappen naar Robuust of je Robuust hypotheek (onderhands) verhogen? Dan heb je vaak een taxatierapport nodig. In het taxatierapport wordt de waarde van je huis bepaald. Leen je bij Robuust tot 90% van de waarde van je huis? Dan mag je ook een Calcasa waarderapport aanleveren. Wat dat is en hoe je eraan komt, leggen we graag aan je uit.

Wat is een Calcasa waarderapport?

Het Calcasa waarderapport geeft een betrouwbare schatting van de waarde van je woning. Je kan het rapport online aanvragen. Binnen een paar minuten ontvang je het rapport per mail. En daar heb je geen taxateur voor nodig. Dat scheelt tijd en geld!

Voldoet het rapport niet aan de voorwaarden?

Dan heb je een WOZ-verklaring of een taxatierapport nodig. In de WOZ-verklaring vind je de WOZ-waarde. De WOZ-waarde is de waarde van je woning. Ook met een WOZ-verklaring mag de hoogte van je hypotheek niet boven de 90% van de waarde van je huis uitkomen.

Let op!

Het is van tevoren niet mogelijk een inschatting te maken of de betrouwbaarheid van het rapport ‘hoog’ is. Geeft het rapport een betrouwbaarheid aan die lager is dan ‘hoog’? Dan is het niet mogelijk het Calcasa-rapport voor je Robuust hypotheek te gebruiken, je hebt dan wel kosten gemaakt. Is de betrouwbaarheid lager dan ‘hoog’ dan heb je toch een taxatierapport of WOZ-verklaring nodig.

Hoe vraag ik het aan?

Het Calcasa-rapport vraag je aan op de website van Calcasa . Op de website staat een tekst dat het rapport niet geschikt is voor een hypotheekaanvraag. Die tekst kan je negeren. Voor Robuust Hypotheken kan je het rapport wel gebruiken. Vul het online formulier naar waarheid in. Je krijgt het rapport dan per mail binnen.